Over Inspiratiesessie: Actief Inclusief

Inspiratiesessie: Actief Inclusief

Actief aan de slag gaan met inclusie brengt uitdagingen met zich mee. Vooroordelen hebben we allemaal. De kunst ligt ‘m in het ombuigen van vooroordelen naar voordelen. Daar hoort ook het bespreekbaar maken van uitdagende thema’s in jouw organisatie bij zoals racismevalidisme en heteronormativiteit. Bij Hands-on Inclusion kun je terecht voor inspiratie en ondersteuning. In deze sessie laten we volgende mensen aan het woord: 

Lore Robeyns werkt als stafmedewerker bij CAW Groep. In haar functie heeft ze een overkoepelend zicht op de diversiteits- en inclusiepraktijken binnen de Centra voor Algemeen Welzijn in Vlaanderen.  

Omar Ba is consultant diversiteit en inclusie met een diepe kennis van de arbeidsmarkt en de bijhorende mechanismen van uitsluiting voor mensen met een migratieachtergrond. Omar is een bruggenbouwer pur sang en zet zich al jarenlang in voor de strijd tegen racisme.  

Johan Verstraete is specialist in Inclusief Design. Als geen ander zet hij zijn ervaringen als doof persoon in om producten en dienstverlening van internationale spelers als Google, Adobe en Lufthansa Group te verbeteren en inclusiever te maken. 

Anouk Torbeyns gaat als moderator in gesprek met onze gasten. Ze werkt als journalist bij De Standaard waar ze actief inzet op het versterken van stemmen en verhalen die vaak onderbelicht blijven.  

Deze inspiratiesessie zal online plaatsvinden. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Na inschrijving krijg je de deelnamelink via mail doorgestuurd.  
 
Kriebelt het na deze uiteenzetting om zelf in actie te treden? Schrijf je dan ook zeker in voor het bootcamp Actief inclusief dat van start gaat in het najaar. In 5 dagdelen werken we in de diepte rond het ombuigen van vooroordelen naar voordelen binnen jouw organisatie. 

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.