Over Inspiratiesessie: Re-integratie naar werk

Inspiratiesessie: Re-integratie naar werk

Het aantal medewerkers, dat langdurig uitvalt door ziekte, is inmiddels gestegen tot ver boven de 400.000 en een verbetering is niet onmiddellijk in zicht. Verwacht wordt, dat dit aantal nog verder zal stijgen tot meer dan 500.000 in de 2de helft van dit jaar mede als gevolg van de huidige coronapandemie.  

In 2016 werd al eens aan de alarmbel getrokken en werden maatregelen getroffen in een poging om het tij te doen keren in de vorm van re-integratietrajecten 

Toch zien we, dat dit niet tot de gewenste resultaten heeft geleid. Integendeel. Nochtans treft dit een zeer grote groep van de beroepsactieve bevolking en hun werkgevers. De gevolgen op lange termijn kunnen groot zijn voor alle betrokkenen indien er niet tijdig stappen worden gezet naar een goede re-integratie. 

Een oorzaak van deze grote langdurige uitval kan wellicht worden gevonden in het feit, dat er best wat verwarring bestaat rond deze re-integratietrajecten: wat mag of moet men doen tijdens een dergelijke traject, wat is de te volgen procedure, wie moet erbij betrokken worden, … ? 

Heb jij ook medewerkers, die al langer ziek zijn? Wil je graag contact nemen en bekijken wat mogelijk of wenselijk is? Maar je weet niet hoe eraan te beginnen? 

Geen nood, we helpen je hiermee graag op weg. In het bootcamp re-integratie na ziekte leer je er alles over. Je krijgt van ons de nodige info en praktische tips mee om werk te maken van de re-integratie van langdurig zieke werknemers.  Het bootcamp is opgedeeld in 5 sessies

Twijfel je nog of dit iets voor jouw organisatie is? Dan is deze inspiratiesessie net wat jij nodig hebt. Kom je gratis en vrijblijvend informeren  tijdens deze online sessie. We hebben voor jou prof. Lode Godderis als gastspreker geboekt.  Hij is professor Arbeidsorganisatie aan de KU Leuven en de nieuwe CEO van IDEWE, de externe dienst voor Preventie en Veiligheid op het Werk. Hij onderzoekt de impact van werk op de gezondheid door de onderliggende mechanismen te ontcijferen en ook hoe gezondheid de werk(in)capaciteit kan beïnvloeden.

Verder getuigen re-integratiecoaches, een werkgever en een medewerkster over hun ervaring(en) met een re-integratietraject. Zo geven we jou een beeld vanuit verschillende invalshoeken.   

Zit je met vragen? Stel ze op voorhand bij je inschrijving en we nemen ze op tijdens de inspiratiesessie. 

Combinatielogo_esf_HOI

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.