Over Upgrade: Innovatieve manieren om kandidaten te selecteren

Upgrade: Innovatieve manieren om kandidaten te selecteren

We bieden upgrades rond drie thema’s. Ze staan los van elkaar: je kan kiezen om er eentje te volgen, of meerdere. Elke dag bestaat uit een stukje vorming, een bespreking van jouw case en het samen opstellen van een actieplan. We bekijken samen wat haalbaar is, op maat van jouw organisatie, en werken dit concreet uit. Zodat jij meteen verder aan de slag kan.

Upgrade

Upgrade over rekruteren zonder te discrimineren

Wist je dat het Boston Symphony Orchestra al in 1952 blinde audities invoerde? De kandidaten speelden achter een scherm, zodat de jury niet kon zien of het om een man of een vrouw ging. De bedoeling was dat vooroordeel ten nadele van vrouwen minder kans kreeg. Maar het heeft niet onmiddellijk gewerkt. Op deze upgrade verneem je waarom. 

Veel discriminatie gebeurt onbewust en is moeilijk om aan te pakken. We gaan op deze dag in op doeltreffende acties om discriminatie te vermijden in jouw aanwervingsproces. Deze acties behoren tot het design van elke inclusieve organisatie. In deze brochure wordt een tipje van de sluier opgelicht. We werken er samen een aantal uit voor jouw organisatie.

Wat heb je nodig?

  • Breng je laptop mee, of geef ons een seintje als we er voor jou eentje moeten voorzien. We gaan er doorheen de dag op werken.
  • Heb je in jouw organisatie al een aanzet voor een actieplan? Breng het ook mee voor een upgrade.

Voor wie?

Je bent leidinggevende, HR-medewerker, beleidsmedewerker of bestuurder in een onderneming met werkgebied in Vlaanderen. Je kan met twee personen van je organisatie deelnemen.***

***Onderwijsinstellingen en openbare besturen (met uitzondering van autonome gemeentebedrijven) kunnen zich helaas niet inschrijven voor onze Upgrades. Openbare besturen verwijzen we graag naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Wij zoeken het graag samen met jou uit.

Praktisch

Elke upgrade-dag duurt van 9:00 tot 16:30. Deelname is gratis en broodjeslunch wordt voorzien.

Locatie

VIVO vzw - EOLISgebouw

Sainctelettesquare 13
1000 BRUSSEL

Meer info?

Wil je meer informatie over onze Upgrades? Neem dan contact op met Uwi Van Hauwermeiren.

uwi_webUwi Van Hauwermeiren (Die/hen/hun)  

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Deel met anderen