Inclusief job redesign

De krappe arbeidsmarkt is terug van weggeweest. Talent aan boord halen én houden is voor veel werkgevers een grote uitdaging. De oude oplossingen lijken niet meer te voldoen. Er is meer nodig. Wat dan? Durven sociaal te innoveren: het werk in de organisatie op een slimme wijze herinrichten met als doel het werk beter te laten aansluiten bij wat (potentiële) medewerkers kunnen, willen en belangrijk vinden in werk. Twijfel niet, want de juiste medewerker op de juiste plek met de juiste taken is goed voor de organisatie en de medewerkers.

Programma

Wat leer je over inclusief job redesign?

Dit gratis bootcamp helpt je een antwoord bieden op de hedendaagse uitdagingen van de arbeidsmarkt. Toegespitst op de situatie in jouw onderneming, hebben we het in detail over:

  • Jobcrafting
  • Jobcarving
  • Inclusief job redesign

 

  

Format

Hoe verloopt een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief en praktijkgericht traject:

  • Voor aanvang ervan maken we tijd voor een persoonlijk intakegesprek, zodat we jouw organisatie beter leren kennen.
  • Onder begeleiding van experten ter zake verdiep je je gedurende 3 sessies in inclusief ondernemen.
  • Om vertrouwelijke kennisdeling met collega’s te garanderen, werk je in een groep van maximum 10 organisaties (bij voorkeur met 2 deelnemers per organisatie).
  • Tussen de sessies door begeleiden de experten je bij de opmaak van een plan van aanpak. Dat gebeurt tijdens coaching op maat van jouw organisatie en uitdagingen.

 

Meet the experts

Tijdens dit bootcamp over ‘inclusief job redesign’ krijg je begeleiding van een professionele expert:

Bart Moens
Docent onderzoeker
Odisee Hogeschool

 

Voor wie?

We organiseren dit bootcamp voor HR-verantwoordelijken, kaderleden en zaakvoerders van (sociale) ondernemingen.***

***Onderwijsinstellingen en openbare besturen (met uitzondering van autonome gemeentebedrijven) kunnen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Wij zoeken het graag samen met jou uit.

 

Wanneer?

Interesse in dit bootcamp ‘inclusief job redesign’? 

De 3 gratis sessies gaan online door, telkens van 9u tot 12u:

  • 28/09/2023
  • 12/10/2023 
  • 26/10/2023

Ja, ik schrijf me in voor dit gratis bootcamp

 

Dit zeggen de vorige deelnemers …

“Bootcamps als deze zorgen ervoor dat heel wat mensen aan de slag gaan met inclusiviteit, met als gevolg dat we nog meer best practices kunnen delen.”

“De expert was erg betrokken met de verhalen van de deelnemers. Chapeau!”

“Het feit dat er naast de sessies zelf nog extra ondersteuning voorzien wordt, is echt een hele grote meerwaarde. Zeer tevreden dat we hieraan deel konden nemen.”

 

Meer info?

Wil je meer informatie over onze bootcamps rond inclusief job redesign? Neem dan contact op met je regioverantwoordelijke.

Alle events over 'job redesign'

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.