Telewerk als opstap naar inclusief ondernemen

In het voorjaar van 2020 werd aan één miljard mensen gevraagd om thuis te blijven. Eén miljard! Sommigen konden van thuis uit blijven werken, maar dit was niet voor iedereen mogelijk. Enerzijds omdat er nog essentiële jobs uitgevoerd moesten worden, anderzijds omdat niet iedereen over de mogelijkheden beschikt om van thuis uit te werken. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zagen we echter ook dat plaats- en tijdsonafhankelijk werken (PTOW) vaak duidelijke voordelen biedt. Daarom is het belangrijk dat we de lessen uit deze crisis neerschrijven in een duidelijk beleid!

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken: een beleid

In economisch moeilijke tijden moet je heel bewust met talent omgaan. Het onbenut talent op de arbeidsmarkt is er nog steeds – misschien zelfs meer - en de diversiteit die reeds aanwezig was in jouw organisatie kan duidelijker geworden zijn. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken kan je helpen bij het aan boord brengen van die onderbenutte talenten, zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Diversiteit aan boord brengen én houden schept namelijk nieuwe kansen voor innovatie in jouw organisatie.

Om al die redenen is het een meerwaarde om een beleid op te stellen rond plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Daar willen wij jou bij helpen.

De werkvloer na corona

Wat kan je van dit bootcamp verwachten?

  • We bespreken samen voor welke uitdagingen op vlak van PTOW jouw organisatie nu staat.
  • We ontwikkelen samen een plan en visie over PTOW dat je medewerkers maximaal betrekt.
  • Je leert bij uit de ervaringen van experts en mede-ondernemers.

Uiteraard hebben we in dit bootcamp ook aandacht voor werken in de huidge covid-context.

Je leert hier bij uit de expertise van anderen. Tegelijkertijd zijn er veel leerkansen bij de andere deelnemers van het bootcamp. Je krijgt dus alle ruimte voor uitwisseling. We garanderen daarbij een veilige setting waarin in alle openheid alle vragen, uitdagingen en bedenkingen kunnen gedeeld worden.

Nog geen antwoord op al je vragen via de sessies en het lerend netwerk? Bovenop de bootcamp kan je ook rekenen op een halve dag individuele coaching door de expert-begeleider. Als je dat wilt!

Schrijf je vandaag in voor dit bootcamp, haal morgen diversiteit aan boord en leer hoe je die ook kan behouden dankzij PTOW.

Alle events over 'plaats- en tijdsonafhankelijk werken'

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.