Diversiteit op de werkvloer: actief discriminatie, validisme en racisme aanpakken

Zonder het te beseffen, heeft elk van ons blinde vlekken waardoor we ons niet altijd bewust zijn van discriminaties en toegankelijkheidsdrempels binnen de organisaties. Wil je deze blootleggen en elimineren? Volg dan deze bootcamp. Zo versterk je de samenwerking binnen jouw organisatie, verhoog je jouw geloofwaardigheid in de samenleving en bij partners en trek je meer én divers talent aan als werkgever. Het is hoog diversitijd ;).

Programma

Wat leer je over diversiteit op de werkvloer?

Format

Hoe verloopt een bootcamp?

In dit gratis bootcamp leer je:

 • De vele gezichten van (micro)discriminatie (h)erkennen.
 • Methodes toepassen om daar gepast op te reageren.
 • Drempels voor personen uit ‘minderheidsgroepen’ zoveel mogelijk en op gepaste wijze elimineren.
 • De samenleving op een meer evenwichtige manier representeren binnen jouw organisatie.

  

 

Een bootcamp is een interactief en praktijkgericht traject:

 • Voor aanvang ervan maken we tijd voor een persoonlijk intakegesprek, zodat we jouw organisatie beter leren kennen en zicht krijgen op wat je wil bereiken met je deelname.
 • Onder begeleiding van experten ter zake verdiep je je gedurende 4 sessies in inclusief ondernemen.
 • Om vertrouwelijke kennisdeling met collega’s te garanderen, werk je in een groep van maximum 10 organisaties (bij voorkeur met 2 deelnemers per organisatie).
 • Tussen de sessies door begeleiden de experten je bij de opmaak van een plan van aanpak. Dat gebeurt tijdens coaching op maat van jouw organisatie en uitdagingen.

 

Meet the experts

Tijdens dit bootcamp rond inclusieve rekrutering krijg je professionele begeleiding van deze experts:

Uwi Van Hauwermeiren
Trainer Anti-discriminatie
LEVL
Philippe Degelin
Projectbeheerder Diversiteit
VIVO

 

Voor wie?

We organiseren dit bootcamp voor HR-verantwoordelijken, kaderleden en zaakvoerders van (sociale) ondernemingen.***

***Onderwijsinstellingen en openbare besturen (met uitzondering van autonome gemeentebedrijven) kunnen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Wij zoeken het graag samen met jou uit.

 

Wanneer?

De 4 gratis sessies gaan online door, telkens van 13u tot 16u: 

 • 18/09/2023 
 • 09/10/2023
 • 13/11/2023 
 • 11/12/2023 

Ja, ik schrijf me in voor dit gratis bootcamp

 

Dit zeggen de vorige deelnemers …

“De expert nam ons op een heel natuurlijke manier - vanuit een sterke overtuiging - op sleeptouw om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie binnen onze eigen organisatie.”

“Hands-on Inclusion heeft een hele mooie missie. Het enthousiasme van jullie medewerkers is aanstekelijk en helpt ook om anderen warm te maken voor inclusie.”

“Het bootcamp focuste op de aspecten die we als organisatie helemaal zelf in handen hebben, hetgeen het makkelijker maakt om ons steentje bij te dragen.”

 

Meer info?

Wil je meer informatie over onze bootcamps rond diversiteit op de werkvloer? Neem dan contact op met je regioverantwoordelijke.

Alle events over 'van vooroordeel naar voordeel'

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.