Checklist

Maak online zelf een analyse van je diversiteitsbeleid

Met de online Checklist Diversiteit van Verso ga je na of je organisatie rekening houdt met verschillen tussen medewerkers.

Is alles in het werk gesteld om iedereen gelijke kansen en voldoende rechten te geven, ongeacht zijn of haar leeftijd, geslacht, afkomst, religie, seksuele voorkeur of eventuele fysieke beperking?

Een lijst van concrete vragen maakt het je makkelijk. Zijn je vacatures in toegankelijke taal geschreven? Is er ruimte voor gebed? Is het werk van je medewerkers afgestemd op hun leeftijd en hun privésituatie? Kunnen medewerkers lang genoeg op vakantie om hun thuisland te bezoeken? Wordt er bij selecties rekening gehouden met de complementariteit in een team? Is het kantoor rolstoeltoegankelijk?

Je kunt de Checklist Diversiteit online invullen: je krijgt stellingen voorgelegd per HR-domein. Je antwoorden leiden tot een rapport met sterktes en werkpunten. Daaraan worden automatisch tips gekoppeld. Je kunt dus meteen aan de slag met dit advies!

Of vraag naar een gratis diversiteitsscan in huis
Een medewerker van Verso kan ook gratis bij je organisatie langskomen om de checklist samen in te vullen. Met je eigen (werk)groep nemen we de checklist door, brengen we aandachtspunten aan en geven onmiddelijk al advies ter verbetering van de actiepunten. Vraag nu een gratis diversiteitsscan aan!

Extra tips

Ben je op zoek naar ...

Checklist leesbare vacature

Dat je niet altijd de juiste kandidaten vindt, kan ook aan je vacature liggen. Is die niet te complex opgesteld?

Is het taalgebruik toegankelijk, is de functieomschrijving duidelijk, maak je ruimte om je organisatie te presenteren? Ga het even na met de Checklist voor een Leesbare Vacature van Verso.

Je kunt de checklist trouwens ook op papier krijgen door te mailen naar HR-adviseur Fatma Qorlazja.

Deze checklist werd door Verso ontwikkeld binnen het ESF-project 'Ieder Talent Telt', in samenwerking met de VDAB en HR-experte Lisa Coppin.

Extra: je kunt je vacature ook laten screenen! Stuur je vacature door via fatma@hrwijs.be en je krijgt tips en adviezen om je vacature helder, duidelijk en leesbaar op te stellen.