Terugblik Kick-off week

Eind februari trapten we ons project op gang met een heuse kick-off week. We blikken zeer tevreden terug en zijn heel dankbaar voor de grote opkomst en bovenal voor de inspirerende verhalen van comedian William Boeva, Georgia Venetakis (Acerta) en Heleen Debaeke (vzw Curando). We sloten af met een inspirerende theoretische onderbouwing van Bart Moens (Odisee).

0001 fotograaf Bart Meeus_WilliamBoeva.jpg“Toen ik de comedy cup won, kreeg ik veel vragen van organisaties voor mensen met een beperking om als boegbeeld op te treden. Maar ik hield toen de boot meestal af. Ik voelde me niet echt behorend tot een groep. Met het ouder worden besef ik dat ik dat wel ben. Vandaag besef ik dat ik dankzij mijn bekendheid wel een bepaalde impact heb. Daarom vind ik dat ik het ook zichtbaar moet maken wat het betekent om te leven met een beperking.”

Ook wij leren elke dag bij!

Er is niet zoiets als dé ultieme inclusieve onderneming. Inclusief ondernemen is een groeipad, dat bezaaid ligt met leerkansen en bijstuurmogelijkheden. Bij Hands-on Inclusion leren we elke dag bij en dat delen we graag met jullie. Op welke hindernissen stoten wij? En hoe hebben we die aangepakt? Je leest het hieronder.

We waren erg onder de indruk van Georgia’s getuigenis over haar ervaringen als werknemer met een visuele beperking tijdens de kick-off week. Omdat we geloven in het adagium ’practice what you preach’, verkenden we met haar de mogelijkheden voor een meer actieve deelname bij Hands-on Inclusion. Elke onderneming die zich inschrijft voor een bootcamp, wordt uitgenodigd voor een intakegesprek bij één van onze partners. Hierbij kunnen we voortaan rekenen op de expertise van Georgia en daar zijn we superblij mee. We leerden dat heel veel dingen wél kunnen! Georgia schittert in haar rol als intaker en wij ondersteunen door enkele kleine administratieve taken te verrichten. De win hier, met Georgia’s gigantische bagage als recruiter, is zoveel malen groter dan het mergen van de data in die ene Excel-sheet, die we even van haar overnemen. En weet je wat? Wij hebben hier allemaal zó’n goed gevoel bij!

Wie weet ontmoet jíj binnenkort Georgia in jouw intakegesprek.