Atlas. Integratie en inburgering Antwerpen

Atlas. Integratie en inburgering Antwerpen

We vroegen aan onze 14 partners: “Waarom vinden jullie het HOI-project zo waardevol?” Els Haüser, Procesbegeleider - Team diversiteit bij Atlas. Integratie en inburgering Antwerpen, is erg blij dat Hands-on Inclusion er is voor werkgevers die de meerwaarde van inclusie inzien, onbenutte talenten een kans willen geven en tools nodig hebben om hun werkvloer inclusiever te maken.

Els Haüser: “HOI geeft me de kans om inzicht te krijgen in thema’s waar ik minder verstand van heb, zoals mensen met een arbeidsbeperking."

"Mijn vader is technisch ingenieur en vertrok elke dag met tegenzin naar het werk. Zijn boodschap aan zijn dochters? ‘Studeer iets dat je écht interesseert, doe wat je graag doet en gebruik je talenten.’ Ik prijs mezelf gelukkig dat ik mag werken voor een organisatie die belang hecht aan waarden waar ik volledig achtersta: diversiteit, openheid, verbondenheid, integriteit en duurzaamheid."

"Dit wens ik elke medewerker en werkgever toe: een warme organisatie zoals Atlas, met een heel divers personeelsbestand, waar we verschillen omarmen en meertaligheid als een meerwaarde zien. Wat ik ook tof vind aan Atlas? Dat we inspelen op nieuwe behoeften en veranderingen in de samenleving. Zo hielp mijn collega Sandy bijvoorbeeld bij het toegankelijk maken van de coronacommunicatie voor anderstaligen en laaggeletterden.”

"Ik ben mega-enthousiast over Hands-on Inclusion! HOI richt zich tot werkgevers die de meerwaarde van inclusie inzien, die onbenutte talenten een kans willen geven en die tools nodig hebben om hun werkvloer inclusiever te maken en daar is heel wat nood aan! Persoonlijk hoop ik ook veel bij te leren uit de contacten met de andere partners in het project. Door mijn 28 jaar werkervaring ben ik weliswaar een expert op vlak van (kans)armoede, migratie, integratie, acculturatie, culturele diversiteit en gedragsverandering, maar ook ik kan nog veel leren over inclusief ondernemen."