CIFAL Flanders

CIFAL Flanders

We vroegen aan onze 14 partners: “Waarom vinden jullie het HOI-project zo waardevol?” CIFAL Flanders is alvast trotse partner van Hands-on Inclusion!

Marijke Janssens (Project Manager CIFAL Flanders): “Het HOI-project is een super initiatief. Discriminatie op de werkvloer of bij selectie- en aanwervingsprocedures is helaas nog steeds van deze tijd. Om een inclusieve arbeidsmarkt te bouwen met diverse talenten biedt Hands-on Inclusion voor iedere werkgever bootcamps en workshops aan. Als starter in de arbeidsmarkt kan ikzelf nog veel leren over inclusief ondernemen. Daarnaast hoop ik persoonlijk ook veel bij te leren over de contacten met de andere partners in het project!”

CIFAL Flanders is een expertise- en opleidingscentrum rond de VN Agenda 2030 en SDG’s. De voornaamste activiteiten van CIFAL focussen op opleidingen, projecten en coaching-trajecten. CIFAL is geaffilieerd met UNITAR en heeft een specifiek VN-mandaat voor het informeren, sensibiliseren en inspireren rond de SDG’s. Verder maken we deel uit van een mondiaal CIFAL Global Network: 22 regionale hubs van UNITAR.

Begin dit jaar organiseerden we een inspirerende Start-to-SDG opleiding voor de trekkers van Hands-on Inclusion. Het doel van deze sessies was om de link te leggen tussen het HOI-project en de SDG’s. In het HOI-project staat SDG 8: ‘Waardig werk en economische groei’ centraal, gevolgd door SDG 10: ‘Ongelijkheid verminderen’ en SDG 5: ‘Gendergelijkheid'.