Hands-on zelf een laagdrempelig event organiseren

Practice what you preach – Walk your talk. Als je als project ondernemingen ondersteunt naar meer inclusiviteit dan is het belangrijk dat je jezelf ook voortdurend in vraag durft stellen. Logisch toch?

Met Hands-on Inclusion hechten we daar erg veel belang aan. Bij de organisatie van onze eerste Vlaamse conferentie voor inclusie vonden we het dus ook heel erg belangrijk om dit evenement op alle vlakken zo laagdrempelig mogelijk te maken. We staan er soms onvoldoende bij stil hoeveel drempels zo een evenement kan inhouden.

Wist je bijvoorbeeld dat…

…het voorzien van een WC voor mensen met een beperking niet noodzakelijkerwijze wil zeggen dat die WC ook voor iedereen toegankelijk is? Vaak wordt er onvoldoende stilgestaan bij de grootte van een elektrische rolwagen, bijvoorbeeld.

… het voor mensen met een Autisme Spectrum stoornis heel erg overweldigend kan zijn om toe te komen op een grootschalig evenement? Je kan hier gemakkelijk aan tegenmoet komen door een hoekje te voorzien met leesmateriaal zodat mensen die hier nood aan hebben zich een houding kunnen geven terwijl ze wennen aan de nieuwe omgeving.

We ondernamen dus allerlei initiatieven om ons eigen evenement zo laagdrempelig mogelijk te maken. Maar we delen deze tips ook graag met jullie. Organiseer je in de verre of nabije toekomst een evenement? Neem onze folder dan even bij de hand en verlaag zo de drempel voor iedereen.