Inclusief ondernemen voor de social profit sector uit de Gentse regio

Op 21 april en 3 mei zijn ondernemers en HR-verantwoordelijken uit de social profit welkom op twee gratis workshops rond inclusief ondernemen. Hands-on Inclsuion organiseert de workshops in samenwerking met de Stad Gent.  

Thumbnail_StadGent

Ben je actief in de social profit en wil je aan de slag met diversiteit en inclusie op de werkvloer? Schrijf je dan nu in voor 2 workshops.

Inschrijven kan voor één of voor beide workshops.

21 april 2022, 13u30 tot 15 uur – Workshop Diversiteit en inclusie (online)

Laat je onderdompelen in de thema’s diversiteit en inclusie. Allereerst bekijken we wat die begrippen eigenlijk inhouden. Je maakt kennis met verschillende perspectieven en doelgroepen. Je krijgt wetenschappelijk onderbouwde tips mee om zelf werk te maken van inclusief ondernemen. De workshop wordt gegeven door Maret Dakaeva, Trainer Inclusieve HR-processen bij LEVL.

Schrijf je in

3 mei 2022, 9 tot 12 uur – Themaworkshops met gesprekstafel (in De Krook)

Op 3 mei kan je kiezen tussen twee live workshops, telkens gevolgd door een gesprekstafel begeleid door ervaringsdeskundigen en VIVO, de vormingsorganisatie van de social-profitsector.

  • Thema 1: Inclusief rekruteren
    Deze workshop geeft je handvaten om blinde vlekken binnen je organisatie op te sporen en de hiaten in je aanwervingsproces te dichten. We geven je tools om je doelgroep te bepalen en die met je vacatures gericht aan te spreken. Door het perspectief van de werkzoekende aan te nemen, stem je je boodschap beter af op de doelgroep. Je krijgt ook tips over alternatieve netwerkkanalen en informatie over alternatieve aanwervingsprocedures en valkuilen in het selectieproces. De workshop wordt gegeven door Maret Dakaeva, Trainer Inclusieve HR-processen bij LEVL.
  • Thema 2: Actief discriminatie, validisme en racisme aanpakken op de werkvloer
    Tijdens de workshop lichten we toe waarom we het ondanks de stijgende superdiversiteit blijven hebben over minderheidsgroepen, waarom het een goed idee is om naar inclusie te streven in plaats van diversiteit en wat we bedoelen met validisme. Je krijgt ook inzicht in het verband tussen het hebben van (onzichtbare) privileges en het niet altijd opmerken van drempels naar de arbeidsmarkt toe. De workshop wordt gegeven door Uwi Van Hauwermeiren, Trainer Anti-discriminatie en Inclusie op de Werkvloer bij LEVL en Philippe Degelin, Projectbeheerder Levenslang Leren bij VIVO.

De themaworkshops vinden plaats in De Krook, (Zaal De blauwe vogel), Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent.

Schrijf je in

In samenwerking met Stad Gent.

logoGent_c100