The Shift

The Shift

We vroegen aan onze 14 partners: “Waarom vinden jullie het HOI-project zo waardevol?” The Shift is alvast trotse partner van Hands-on Inclusion!

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema's voor organisaties. De strijd tegen discriminatie staat centraal in hedendaagse sociale projecten. Een gedegen inclusiebeleid mag niet worden gedreven door een behoefte aan compliancy of vanwege opkomende trends. Het is een echte garantie voor succes binnen organisaties. Het verhoogt de innovatie, creativiteit en productiviteit binnen een team.     

"Initiatieven zoals HOI zijn essentieel omdat ze niet enkel het belang aantonen van inclusie, maar deze ook omzet in haalbare en concrete acties waarbij men er als organisatie niet alleen voor staat. HOI gaat verder dan inspiratie: men biedt relevante tools en nodigt uit om concrete actie te ondernemen."

- Eglantine Eeckhout, verantwoordelijk voor Werk & Inclusie bij The Shift

Als Belgische sustainability community verenigt The Shift diverse organisaties rond één gemeenschappelijk doel: samen actief streven naar een duurzamere economie en samenleving. Bedrijven, NGO's, publieke en academische instellingen komen er samen. The Shift vormt tevens het nationaal contactpunt voor de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), CSR Europe en B Corp. De diversiteit van het ledenbestand maakt The Shift uniek in Europa en in de wereld.