Hands-on Inclusion lanceert podcast over inclusieve communicatie

Hands-on Inclusion lanceert podcast over inclusieve communicatie

Hands-on Inclusion medewerkers Sabrine Ingabire en Uwi Van Hauwermeiren zaten rond de tafel met expert in inclusieve communicatie Jihad Van Puymbroeck. Ze gingen, elk vanuit hun eigen expertise en ervaringen, in gesprek over wat Inclusieve communicatie nu precies inhoudt.   
In deze boeiende podcast hebben ze het onder andere over de voortdurende evolutie van taal. Over waarom je beter niet spreekt over m/v/x in je vacature. En zelfs over waarom fouten maken eigen is aan de weg naar inclusie.  

Inclusieve communicatie: maken we het soms te moeilijk? 

Als je binnen je onderneming van inclusie een prioriteit wil maken, dan kun je niet om inclusieve communicatie heen. Van de manier waarop je vacatures opstelt tot hoe je medewerkers en cliënten aanspreekt, een inclusief beleid start met aandacht voor de juiste formuleringen en de juiste beelden. Taal is een complex gegeven en evolueert bovendien voortdurend. Je zal niet altijd de juiste woorden of beelden gebruiken, maar aandacht hebben voor het belang van inclusief taalgebruik is een eerste stap in de goede richting.  

Wij van Hands-on Inclusion gaan hierover graag in dialoog.  Wij beweren zeker niet dé experts te zijnmaar we pikten wel heel wat op tijdens onze gesprekken en opleidingen met jullie, ondernemers. Hands-on Inclusion medewerker Sabrine Ingabire ging in gesprek met Uwi Van Hauwermeiren, trainer anti-discriminatie en racisme, en Jihad Van Puymbroeck, expert inclusieve communicatie.  We hopen dat deze podcast je aan het denken zet en je motiveert om zelf ook aan de slag te gaan met inclusie(ve communicatie) binnen je onderneming.   

Beluister deze podcast nu op je favoriete podcastplatform. 

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcasts

Pocket Casts

Springcast