Over Bootcamp ‘Taal en communicatie in een inclusieve organisatie’ (regio Antwerpen & Halle-Vilvoorde)

Bootcamp ‘Taal en communicatie in een inclusieve organisatie’ (regio Antwerpen & Halle-Vilvoorde)

Bootcamp ‘Taal en communicatie in een inclusieve organisatie’ (regio Antwerpen & Halle-Vilvoorde)

In dit bootcamp focussen we op het gebruik van taal en communicatie in een inclusieve organisatie. Het aantrekken van diverse medewerkers is niet voldoende. Je moet ze ook thuis doen voelen binnen je organisatie. Heldere taal en communicatie is hierbij dan ook essentieel. Het zorgt voor een meer efficiënte werkvloer en bevordert de samenwerking tussen de medewerkers.

Samen onderzoeken we hoe je dit best aanpakt in jouw organisatie en wat jij als werkgever kan doen om de communicatie met medewerkers, klanten en contacten te optimaliseren.

Wanneer?

Dit bootcamp wordt gegeven door medewerkers van Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas, Verso en Grip. Het bestaat uit 5 sessies, op vrijdagen telkens van 9u tot 12u:

  • vrij 23/4
  • vrij 7/5
  • vrij 28/5
  • vrij 18/6
  • vrij 17/9

Dit bootcamp wordt in het najaar ook in regio Oost- & West-Vlaanderen, en in regio Leuven & Limburg georganiseerd. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om als eerste van de nieuwe data op te hoogte te zijn.

Een bootcamp? Wat?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. Een bootcamp bestaat uit vijf sessies van een halve dag.

Extra!

Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van onze experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. Onze experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coaching sessies). We werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden onze experts vóór de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Voor wie?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector.

Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem met ons contact op en we zoeken het voor je uit.

Jouw bijdrage

Ons aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement:

  • Je neemt deel aan de vijf sessies.
  • Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van onze checklist diversiteit.
  • Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie.
  • Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van onze experten.
  • Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat wij onze dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten.

Over de groepssamenstelling

We willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden we de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom.

De bootcamps worden regionaal georganiseerd, ook in deze digitale coronatijden. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen. Ligt de hoofdzetel van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar is je werkingsgebied wel in het Vlaams Gewest? Schrijf je dan bij voorkeur in voor een bootcamp in regio Antwerpen-Halle-Vilvoorde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Per organisatie kom je idealiter met twee personen.

Deel met anderen