Inclusie in kaderfuncties

In de praktijk blijft inclusie vaak beperkt tot de uitvoerende jobs. Maar wie een inclusieve richting uitgaat, heeft best ook een diverse crew in de cockpit zitten. Weerspiegelt de top van jouw bedrijf de maatschappelijke realiteit? Dan zal die - samen met jouw beleid, strategie en procedures - een breed publiek aanspreken, van medewerkers tot klanten. Zo versterkt inclusie in kaderfuncties de aantrekkingskracht van jouw organisatie.

 

 

 

  

Programma

Hoe zorg je voor inclusie in kaderfuncties?

In dit gratis bootcamp gaan we met je organisatie op weg om inclusie in de kaderfuncties te introduceren. We screenen drempels en wisselen ervaringen en expertise uit om meer openheid te krijgen. Zowel in de theorie als in de praktijk.

Volgende thema’s komen aan bod:

 • Sessie 1: Beeldvorming en visie
  Hoe kijken potentiële werknemers naar je organisatie? Weerspiegelt je visie de ambitie om voluit inclusief te zijn, ook op managementniveau? En welke rol speelt je unconscious bias?
 • Sessie 2: Instroom van diverse medewerkers in kaderfuncties
  Via persona brengen we interactie op gang over inclusieve werving en selectie. Getuigenissen ondersteunen de kracht van inclusie in kaderfuncties.
 • Sessie 3: Doorstroom van talentvolle medewerkers
  We werken verder op kansen en mogelijkheden om een carrière uit te bouwen. Getuigenissen laten zien dat organisaties drempels kunnen omzetten in uitdagingen.

Bovendien helpt dit bootcamp je een draagvlak creëren en helder communiceren.

Format

Hoe verloopt een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief en praktijkgericht traject:

 • Voor aanvang ervan maken we tijd voor een persoonlijk intakegesprek, zodat we jouw organisatie beter leren kennen.
 • Onder begeleiding van experten ter zake verdiep je je gedurende 3 sessies in inclusief ondernemen.
 • Om vertrouwelijke kennisdeling met collega’s te garanderen, werk je in een groep van maximum 10 organisaties (bij voorkeur met 2 deelnemers per organisatie).
 • Tussen de sessies door begeleiden de experten je bij de opmaak van een plan van aanpak. Dat gebeurt tijdens coaching op maat van jouw organisatie en uitdagingen.

 

Meet the expert

Tijdens dit bootcamp over ‘inclusie in kaderfuncties’ krijg je begeleiding van een professionele expert:

Anit Vissers
Consulent Integratie
Agentschap Integratie en Inburgering

 

Voor wie?

We organiseren dit bootcamp voor HR-verantwoordelijken, kaderleden en zaakvoerders van (sociale) ondernemingen.***

***Onderwijsinstellingen en openbare besturen (met uitzondering van autonome gemeentebedrijven) kunnen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Wij zoeken het graag samen met jou uit.

Dit zeggen de vorige deelnemers …

“Fantastisch dat dit initiatief bestaat én gratis aangeboden wordt.”

“Doordat je tijdens de sessies ruimte krijgt voor ‘weerwerk’ kan je er heel veel uit bijleren.”

“Goed onderbouwde informatie, vlotte presentatie en de kans om kennis uit te wisselen.”

 

Meer info?

Wil je meer informatie over ons bootcamp rond inclusie in kaderfuncties? Neem dan contact op met je regioverantwoordelijke.

Alle events over 'inclusie in kaderfuncties'

 1. 29 sep
  Antwerpen

  Intervisie Inclusie Antwerpen

  Intervisie is een inspirerende methodiek voor mensen die met en van elkaar willen leren. Intervisie beoogt deskundigheidsbevordering, waarbij medewerkers een beroep doen op elkaar om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie.

 2. 04 okt
  Leuven

  Intervisie Inclusie Leuven

  Intervisie is een inspirerende methodiek voor mensen die met en van elkaar willen leren. Intervisie beoogt deskundigheidsbevordering, waarbij medewerkers een beroep doen op elkaar om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie.

Toon alle bijeenkomsten