Vacaturescreening

Het schrijven van een vacature is een belangrijke stap in jouw aanwervingsproces. De gekozen woorden en beelden kunnen goede kandidaten aantrekken of net afschrikken. Dit verdient dus de nodige aandacht.

Een vacaturetekst staat ook nooit op zich. Het is een uiting van jouw organisatiecultuur. Een screening van jouw vacature kan je dus aangrijpen als leermoment, in jouw streven om een inclusieve onderneming te zijn.

Wat doen we?

We nemen je vacature onder de loep en doen op elk onderdeel suggesties om ze verstaanbaar en toegankelijk op te stellen. Het perspectief dat we geven is gebaseerd op dat van mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Zo wordt de screening ook een oefening ‘jezelf in andere schoenen verplaatsen’.

We hanteren bij onze screening deze Checklist. Je kan op voorhand jouw vacature hier al aan toetsen.

Wil je beroep doen op ons aanbod?

Na een eerste screening van je vacature, krijg je van ons een antwoord met een voorstel op jouw maat:

  • Als jouw tekst al behoorlijk toegankelijk is, geven we schriftelijk advies en suggesties om je vacature zo helder en inclusief mogelijk te maken. Je mag onze input binnen de 7 dagen verwachten.
  • Soms is het nuttiger en efficiënter om een videocall in te plannen. Dan nemen we een uurtje de tijd om jouw vacature te overlopen en onze aanbevelingen persoonlijk te bespreken. Waarna je er zelf terug mee aan de slag kan gaan.
  • Deze vacaturescreening is volledig gratis!

Stuur nu jouw vacature door!