Over Bootcamp 'Re-integratie naar werk' (Regio Oost- en West-Vlaanderen)

Bootcamp 'Re-integratie naar werk' (Regio Oost- en West-Vlaanderen)

Bootcamp 'Re-integratie naar werk' (Regio Oost- en West-Vlaanderen)

Meer dan 10% van de Belgische arbeidsbevolking kan zijn arbeidsovereenkomst niet nakomen omwille van chronische ziekte of een arbeidshandicap. Re-integratie is dus meer dan ooit een actueel thema. We hoorden de voorbije maanden hoe de crisis een impact had op werknemers en hun welzijn. Als werkgever is het niet altijd een evidentie om hier mee om te gaan. Ben jij als werkgever op zoek naar een manier om werknemers opnieuw in jouw organisatie aan te slag te laten gaan? Weet je waar je terechtkan wanneer je iemand in jouw onderneming wil re-integreren?  Zou je graag een re-integratieplan opmaken, maar weet je niet hoe je hier aan begint? Dan is dit bootcamp is voor jou gemaakt.  

Er komen verschillende onderwerpen aan bod die raken aan re-integratie. Je komt er onder andere te weten: 

 • Wat het wetgevend kader is rond re-integratie. 
 • Hoe je de communicatie aangaat binnen de werkorganisatie met jouw werknemer, wat de betrokkenheid is van collega’s,... 
 • Hoe je werkt aan preventie vóór uitval. 
 • Wat de voordelen van re-integratie kunnen zijn. 
 • Welke praktijkvoorbeelden en praktische tools er bestaan om van re-integratie een succesverhaal te maken. 

 

We werken heel praktisch aan de hand van voorbeelden in jouw organisatie, uitwisseling, discussie en hands-on tools om als werkgever aan de slag te gaan rond het thema.  

We werken samen een kwalitatief re-integratieplan uit en geven tips mee om hier effectief mee aan de slag te gaan op de werkvloer! 

Wanneer?

Dit bootcamp bestaat uit 5 sessies. 

 • 28/09/2021 - VAC Gent van 12h30 tot 16h (broodjes tussen 12h30 en 13h)*
 • 12/10/2021 - Online van 13h tot 16h
 • 26/10/2021 - VAC Gent van 12h30 tot 16h (broodjes tussen 12h30 en 13h)*
 • 9/11/2021 - Online van 13h tot 16h
 • 23/11/2021 - VAC Gent  van 12h30 tot 16h (broodjes tussen 12h30 en 13h)*

Een bootcamp? Wat?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. Een bootcamp bestaat uit vijf sessies van een halve dag.

Extra!

Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van onze experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. Onze experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coaching sessies). We werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden onze experts vóór de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Voor wie?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector.

Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem met ons contact op en we zoeken het voor je uit.

Jouw bijdrage

Ons aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement:

 • Je neemt deel aan de vijf sessies.
 • Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van onze checklist diversiteit.
 • Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie.
 • Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van onze experten.
 • Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat wij onze dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten.

Over de groepssamenstelling

We willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden we de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom.

De bootcamps worden regionaal georganiseerd. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen. Ligt de hoofdzetel van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar is je werkingsgebied wel in het Vlaams Gewest? Schrijf je dan bij voorkeur in voor een bootcamp in regio Antwerpen-Halle-Vilvoorde.

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen