Over Bootcamp 'Inclusieve instroom' (regio Antwerpen & Halle-Vilvoorde)

Bootcamp 'Inclusieve instroom' (regio Antwerpen & Halle-Vilvoorde)

Bootcamp 'Inclusieve instroom' (regio Antwerpen & Halle-Vilvoorde)

Ondervind je als organisatie moeite met het aantrekken van diverse doelgroepen en talenten, of raken vacatures niet ingevuld? Daar kunnen we je in dit bootcamp bij ondersteunen. Aan de hand van theorie, maar vooral praktijk, krijg je meer inzicht in de zaken waar je op kan letten bij het openstellen van vacatures. Outreachend werken, positieve acties, alternatieve en out-of-the-box selectieprocedures, onthaalprocedures, … We nemen ze allemaal samen onder de loep!

Daarnaast bekijken we ook hoe de huidige selectie- en aanwervingsprocedure van je organisatie in elkaar zit, en waar eventueel (al dan niet) verborgen uitsluitingsmechanismen schuilen. Eens we die hebben ontdekt, reiken we je oplossingen en handige tips aan om deze in de toekomst te elimineren.

Dankzij onze praktijkgerichte aanpak heb je bij het einde van dit traject een inclusievere instroom!

De bootcamps worden regionaal georganiseerd, ook in deze digitale coronatijden. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen.

Wanneer?

Dit bootcamp wordt begeleid door Maret Dakaeva (LEVL) en Els Haüser (Atlas Antwerpen) en bestaat uit 5 sessies.

  • 23/09/2021 - 12h30-16h (broodjes tussen 12h30 en 13h) - locatie: Atlas – CPL, Appelstraat 58 (aanbellen), 2140 Borgerhout – zaal 101 van de school ’t Keerpunt *
  • 12/10/2021 - 13u-16u online 
  • 23/11/2021 - 12h30-16h (broodjes tussen 12h30 en 13h) - locatie: Atlas – CPL, Appelstraat 58 (aanbellen), 2140 Borgerhout – zaal 101 van de school ’t Keerpunt *
  • 7/12/2021 - 13h - 16u online
  • 21/12/2021 - 12h30-16h (broodjes tussen 12h30 en 13h) - locatie: Atlas – CPL, Appelstraat 58 (aanbellen), 2140 Borgerhout – zaal 101 van de school ’t Keerpunt *

*Indien de coronamaatregelen het toelaten 

Een bootcamp? Wat?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega's uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. Een bootcamp bestaat uit vijf sessies van een halve dag.

Extra!

Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van onze experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. Onze experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coachingsessies). We werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden onze experts voor de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Voor wie?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector.

Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem met ons contact op en we zoeken het voor je uit.

Jouw bijdrage

Ons aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement:

  • Je neemt deel aan de vijf sessies.
  • Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van onze checklist diversiteit.
  • Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie.
  • Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van onze experten.
  • Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat wij onze dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten.

Over de groepssamenstelling

We willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden we de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom.

De bootcamps worden regionaal georganiseerd, ook in deze digitale coronatijden. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen. Ligt de hoofdzetel van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar is je werkingsgebied wel in het Vlaams Gewest? Schrijf je dan bij voorkeur in voor een bootcamp in regio Antwerpen-Halle-Vilvoorde.

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Eerste deelnemer binnen organisatie. Gratis
Tweede deelnemer binnen organisatie. Gratis

Per organisatie kom je idealiter met twee personen.

Deel met anderen