Over Inspiratiesessie: Job Redesign

Inspiratiesessie: Job Redesign

Werkgevers staan vandaag voor heel wat uitdagingen: de zoektocht naar geschikt talent op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, een toename van het aantal stress- en burn-outklachten, automatisering en digitalisering waardoor functies veranderen en soms zelfs overbodig worden, de noodzaak om medewerkers langer gemotiveerd en duurzaam aan het werk te houden, …

De klassieke antwoorden bieden onvoldoende oplossingen. Het is tijd om anders te durven kijken naar het werk. Banen ontrafelen in taken en deze vervolgens tussen medewerkers onderling (laten) uitwisselen, biedt meer mogelijkheden om divers talent aan boord te halen en te houden. Dit sleutelen aan werk noemen we job redesign. Het uiteindelijke doel is wat je als werkgever vraagt en biedt duurzaam te laten aansluiten bij dat wat medewerkers kunnen en willen. 

Jan Smolders, directeur van het Woonzorgcentrum Witte Meren uit Mol, zette de stap en hertekende een aantal functies in zijn organisatie. Hij liet zich begeleiden door Bart Moens, docent HRM en onderzoeker bij Odisee Hogeschool, die ons in deze inspiratiesessie vanuit zijn expertise in HRM en inclusie het academische  kader brengt. Hugo Geervliet, journalist en communicatieverantwoordelijke bij VIVO Social Profit voelt beide heren aan de tand en laat ook jou input geven over dit thema.

Laat je inspireren en gooi samen met ons clichés en vooroordelen over boord. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.  De link naar de sessie ontvang je na inschrijving.

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden Nee, ik kom niet

Deel met anderen