Over Bootcamp 'Duurzame loopbanen' (Oost- en West-Vlaanderen)

Bootcamp 'Duurzame loopbanen' (Oost- en West-Vlaanderen)

Bootcamp 'Duurzame loopbanen' (Oost- en West-Vlaanderen)

Digitaal werken. Langer werken. In tijden van arbeidskrapte is het meer dan ooit belangrijk dat medewerkers waardevol zijn en blijven in een veranderende arbeidsmarkt. Doorheen de jaren verandert de jobinhoud, verouderen onze kwalificaties (wat we kennen en kunnen) en ook onze motivatie wijzigt. Hierdoor kan een ‘mismatch’ ontstaan tussen een werknemer en het werk.

Programma

In het eerste bootcamp van deze reeks gaan we dieper in op het begrip duurzame loopbanen. Bekijken we wat de mogelijke oorzaken zijn van een mismatch tussen werknemer en het werk en wat dit betekent voor de verschillende doelgroepen.

De volgende bootcamps focussen we op 4 routes naar duurzame inzetbaarheid:

 • Vitalisering (werkbaar werk)
 • Ontwikkeling (de kennis en vaardigheden aanpassen aan het werk van de toekomst)
 • Mobiliteit (van job veranderen)
 • Job redesign (de job aanpassen aan de kennis en vaardigheden)

We starten elk bootcamp met een theoretisch deel en laten daarnaast voldoende ruimte om ervaringen te delen, in overleg te gaan, samen oplossingen te zoeken en te leren van elkaar.

Wanneer?

Dit bootcamp bestaat uit 5 sessies.

 • 21/09/2021 9u30-13u (broodjes van 12.30-13u) - VAC Gent*
 • 5/10/2021 9u-12u  - Online 
 • 28/10/2021 9u30-13u (broodjes van 12.30-13u) - Herwin Gent*
 • 16/11/2021 9u-12u - Online 
 • 30/11/2021 9u30-13u (broodjes van 12.30-13u) - Educo Gent*

* Onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen

Een bootcamp? Wat?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. Een bootcamp bestaat uit vijf sessies van een halve dag.

Extra!

Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van onze experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. Onze experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coaching sessies). We werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden onze experts vóór de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Voor wie?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector.

“ Voor wie is deze bootcamp reeks:

Je ben personeels- of afdelingsverantwoordelijke en op zoek naar antwoorden op volgende vragen:

 • Je kent veel verloop en wil het werk aantrekkelijker maken voor je team. Hoe pak je dit aan?
 • Hoe houd je mensen gezond, gemotiveerd en met goesting aan boord?
 • We moeten medewerkers langer aan de slag houden. Hoe doe je dat?
 • Hoe kunnen we passend werk aanbieden aan medewerkers die dreigen uit te vallen of reeds uitgevallen zijn door ziekte , fysieke klachten of competentieveroudering?
 • Door digitalisering, robotisering en automatisering wijzigen functies. Hoe ga je aan de slag met het vergroten van de flexibiliteit en breder inzetbaar maken van medewerkers?
 • Hoe (jonge) mensen die veel willen leren en zich willen ontwikkelen blijven uitdagen? ”

Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem met ons contact op en we zoeken het voor je uit.

Jouw bijdrage

Ons aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement:

 • Je neemt deel aan de vijf sessies.
 • Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van onze checklist diversiteit.
 • Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie.
 • Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van onze experten.
 • Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat wij onze dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten.

Over de groepssamenstelling

We willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden we de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom.

De bootcamps worden regionaal georganiseerd. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen. Ligt de hoofdzetel van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar is je werkingsgebied wel in het Vlaams Gewest? Schrijf je dan bij voorkeur in voor een bootcamp in regio Antwerpen-Halle-Vilvoorde.

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen