Over Upgrade: Racisme zien en aanpakken

Upgrade: Racisme zien en aanpakken

We bieden deze upgrades rond drie thema’s. Ze staan los van elkaar: je kan kiezen om er eentje te volgen, of meerdere. Elke dag bestaat uit een stukje vorming, een bespreking van jouw case en het samen opstellen van een actieplan. We bekijken samen wat haalbaar is, op maat van jouw organisatie, en werken dit concreet uit. Zodat jij meteen verder aan de slag kan.

Upgrade

Upgrade over racisme zien en aanpakken

Wie erkent dat racisme een rol speelt op elke werkvloer, kan stappen zetten om er iets aan te doen. 

Op deze dag maken we de verdoken sociale constructen van racisme en discriminatie zichtbaar. We reiken je een houding aan die je als wit persoon kan aannemen, namelijk bondgenoot zijn. En voor jouw organisatie overlopen we de onderdelen van een antiracistische strategie. We werken concrete acties uit.

Wat heb je nodig?

  • Breng je laptop mee, of geef ons een seintje als we er voor jou eentje moeten voorzien. We gaan er doorheen de dag op werken.
  • Heb je in jouw organisatie al een aanzet voor een actieplan? Breng het ook mee voor een upgrade.

Voor wie?

Je bent leidinggevende, HR-medewerker, beleidsmedewerker of bestuurder in een onderneming met werkgebied in Vlaanderen. Je kan met twee personen van je organisatie deelnemen.***

***Onderwijsinstellingen en openbare besturen (met uitzondering van autonome gemeentebedrijven) kunnen zich helaas niet inschrijven voor onze Upgrades. Openbare besturen verwijzen we graag naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Wij zoeken het graag samen met jou uit.

Praktisch

Elke upgrade-dag duurt van 9:00 tot 16:30. Deelname is gratis en broodjeslunch wordt voorzien.

Locatie

VIVO vzw - EOLISgebouw

Sainctelettesquare 13
1000 BRUSSEL

Meer info?

Wil je meer informatie over onze Upgrades? Neem dan contact op met Aarnout Lanckriet.

Aarnout Lanckriet

  Aarnout Lanckriet (Hij/hem/zijn)

  Aanwervingsacties

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.