Over Workshop: 'Re-integratie naar werk'

Workshop: 'Re-integratie naar werk'

Het aantal medewerkers dat langdurig uitvalt door ziekte is in België inmiddels gestegen tot ver boven de 400.000 en een verbetering is niet onmiddellijk in zicht. Verwacht wordt, dat dit aantal nog verder zal stijgen tot meer dan 500.000 in de 1ste helft van volgend jaar mede als gevolg van de huidige Corona-pandemie.  

In 2016 werd al eens aan de alarmbel getrokken en werden maatregelen getroffen om het tij te doen keren in de vorm van re-integratietrajecten. Toch zien we dat dit niet tot de gewenste resultaten heeft geleid. Integendeel. Nochtans treft dit een zeer grote groep van de beroepsactieve bevolking en hun werkgevers. De gevolgen op lange termijn kunnen groot zijn voor alle betrokkenen indien er niet tijdig stappen worden gezet naar een goede re-integratie. 

Een oorzaak van deze grote langdurige uitval kan wellicht worden gevonden in het feit dat er best wat verwarring bestaat rond deze re-integratietrajecten : wat mag of moet men doen tijdens een dergelijke traject, wat is de te volgen procedure, wie moet erbij betrokken worden, … ? 

Heb jij in je organisatie ook medewerkers die al langer ziek zijn? Wil je graag contact nemen en bekijken wat mogelijk of wenselijk is maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? 

Twijfel je nog of dit iets is voor jouw organisatie? Dan is deze workshop net wat je nodig hebt. We laten een deelnemer van de vorige reeks aan het woord evenals een getuigenis van werkgever en werknemer die in een re-integratietraject stapten. Daarnaast kom je te weten wat een re-integratiecoach kan betekenen in dat traject! 

Zit je met vragen? Stel ze ons bij je inschrijving en we beantwoorden ze tijdens de workshop. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Na inschrijving krijg je de deelnamelink via mail doorgestuurd.

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.