Over Upgrade: Inclusieve aanwerving: Selecteren op maat van je organisatie

Upgrade: Inclusieve aanwerving: Selecteren op maat van je organisatie

In samenwerking met Faro bieden we twee upgrades aan. Ze staan los van elkaar: je kan kiezen om er eentje te volgen, of beiden. Elke dag bestaat uit een stukje vorming, een bespreking van jouw case en het samen opstellen van een actieplan. We bekijken samen wat haalbaar is, op maat van jouw organisatie, en werken dit concreet uit. Zo kan jij meteen verder aan de slag.

Upgrade

Inclusieve aanwerving: selecteren op maat van je organisatie 

Wist u dat het Boston Symphony Orchestra al in 1952 blinde audities invoerde? De kandidaat-orkestleden speelden achter een scherm, zodat de jury niet kon zien of het om een man of een vrouw ging. De bedoeling was dat vooroordelen ten nadele van vrouwen minder kansen kregen. 

Hoe spoort u hiaten op in uw selectieproces? Hoe garandeert u gelijke kansen onder de kandidaten? Veel discriminatie gebeurt onbewust en is moeilijk om aan te pakken. 

We loodsen jullie doorheen enkele bewezen inclusievere selectiemethodes en leren je omgaan met onbewuste vooroordelen. We stellen onszelf de vraag welke profielen we extra willen aanwerven om tot een meer divers team te komen. 

Wat heb je nodig?

  • Breng je laptop mee, of geef ons een seintje als we er voor jou eentje moeten voorzien. We gaan er doorheen de dag op werken.
  • Heb je in jouw organisatie al een aanzet voor een actieplan? Breng het ook mee voor een upgrade.

Met elke deelnemer wordt een voorgesprek gepland om te polsen naar een stand van zaken en verwachtingen. Deze gesprekken worden in overleg met elke deelnemer ingepland. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk.

Voor wie?

Je bent leidinggevende, HR-medewerker, beleidsmedewerker of bestuurder in een onderneming met werkgebied in Vlaanderen. Je kan met twee personen van je organisatie deelnemen.***

Praktisch

Elke upgrade-dag duurt van 9:00 tot 16:30. Deelname is gratis en een (vegetarische) broodjeslunch wordt voorzien. 

Locatie

FARO 
Priemstraat 51 - 1000 Brussel 
Vergaderzaal B

Meer info?

Wil je meer informatie over onze Upgrades? Neem dan contact op met Uwi Van Hauwermeiren.

uwi_webUwi Van Hauwermeiren (Die/hen/hun)  

Combinatielogo_esf_HOI

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden