Over Workshop: 'Inclusief jobredesign'

Workshop: 'Inclusief jobredesign'

Als werkgever sta je vandaag voor heel wat uitdagingen: de zoektocht naar geschikt talent op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, een toename van het aantal stress- en burn-outklachten, automatisering en digitalisering waardoor functies veranderen en soms zelfs overbodig worden, de noodzaak om medewerkers langer gemotiveerd en duurzaam aan het werk te houden,… .  

De klassieke antwoorden bieden niet langer afdoende oplossingen. De huidige uitdagingen vragen om anders te kijken naar het werk dat moet worden uitgevoerd en naar het talent dat daarvoor beschikbaar is. Organisaties die het denken in vast omschreven functies durven te doorbreken en naar functies kijken als een verzameling van taken, zien mogelijkheden die anderen niet zien. Functies ontrafelen in taken en deze taken vervolgens slim herschikken, biedt mogelijkheden om het aanwezige talent in de organisatie alsook het nog beschikbare talent op de arbeidsmarkt optimaal en duurzaam te benutten. Dit sleutelen aan werk noemen we job redesign met methodieken als job crafting, job carving & inclusief job design.  

Tijdens deze sessie neemt Bart Moens, docent-onderzoeker aan de Odisee hogeschool, je mee in de wondere wereld van job redesign en hoe dit op een strategische manier in te brengen in de organisatie. 

Combinatielogo_esf_HOI

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.